Verbinding HSP coaching


"Wat fijn dat Monique ook de school mee heeft genomen. Zij kon de juf uitleggen wat mijn dochter nodig had"!

Hoe herken je hooggevoelige kinderen?


Hooggevoelige kinderen zien we vaak als kinderen die sneller dan anderen overprikkeld zijn. Ze zijn vaak moe aan het eind van een schooldag of zijn aan het eind van hun latijn voor schoolvakanties. Ze kunnen goed met andere kinderen opschieten, maar hebben soms moeite om voor zichzelf op te komen. Ze hebben vaak een sterk rechtsvaardiggeheidsgevoel. Soms op het moralistische af, wat niet altijd handig voor ze is. Ze zijn enorm flexibel naar anderen of juist structuur-behoeftig; alles moet gaan volgens afspraak!

Ze hebben vaak behoefte aan één of twee vrienden waar ze af en toe mee afspreken. In het weekend zijn ze enorm gebaat bij een pyjamadag! Lekker bijkomen en alle prikkels van voorafgaande dagen verwerken. 


In de coaching geef ik de kinderen veel uitleg over de werking van de hersenen en hoe hun lijf reageert.

Ook gaan we in op de kracht van deze mooie eigenschap!

Zodra ze dat onder de knie krijgen, kunnen we werken aan "handig" omgaan met HSP.


Hooggevoelige kinderen zijn vaak leergierig en staan echt open voor tips en oefeningen. Naast de persoonlijke ontwikkeling neem ik ook het schoolgedeelte mee. Op school kunnen deze kinderen het moeilijk hebben. Meer begrip en uitleg kan dan enorm helpen.

Weerbaarheid izeggedat een kind goed in staat is zijn eigen grenzen aan te geven. Het ene kind is daar beter tHooggevoelige kinderen met een sterke wil!


Deze kinderen zijn ook snel overprikkeld maar reageren vaak vanuit een enorm sterke wil. 

Ze hebben moeite met schakelen en willen graag dat alles gebeurt zoals zij het willen. Het liefst zetten ze alles naar hun hand. Zo behouden ze controle en kunnen ze de boel overzien. Deze kinderen kunnen op school en in de buitenwereld heel meegaand en gezellig zijn. Maar eenmaal thuis ontploffen ze bij een kleine tegenslag. Ze hebben zich immers de hele dag ingehouden.

Voor hun ouders zijn deze ze vaak een uitdaging!

In de coaching leer ik ze om te gaan met hun gevoelige eigenschap. Ik leer ze te schakelen vanuit een boze bui naar redelijk gedrag. Ook  brengen we in kaart wat ze nodig hebben. Soms kan dit heel verschillend zijn met de verwachtingen van de omgeving.


"Mijn dochter voelde zich direct op haar gemak! Ze is veel meegaander en de rust in huis is teruggekeerd"

Coachingstraject:

Informatief gesprek max. 30 minuten                       gratis

Intake                                                                                 gratis

5 sessies van 60 minuten                                             297,- euroADRES

Grote Sloot 116A

1754JJ Burgerbrug

BEL ONS

06 15954326

E-MAIL

0